HomeHet Mozaiëk

Het Mozaiëk

Het Mozaïek

Het Mozaïek ligt tussen de bestaande wijk Zevenhuizen, het bedrijvenpark Apeldoorn Noord, de (doorgetrokken) Laan van de Leeuw en de Groene Wig.
In het Mozaïek worden ongeveer 1.300 woningen, een voorzieningencluster gerealiseerd en De Vellert, een gebied van 7 hectare, wordt omgetoverd tot een mooi groen park. De wijk wordt ontsloten door de Laan van de Dierenriem, twee aansluitingen op de Anklaarseweg (waarvan één alleen voor openbaar vervoer en langzaam verkeer) en de Laan van de Leeuw.

De woningen zijn divers, niet alleen in soort (rijen, appartementen, geschakelde en vrijstaande woningen) maar ook in vorm en kleur en zullen zowel onder een moderne als onder een traditionele architectuur worden gerealiseerd. Langs de lanen bestaat de mogelijkheid van een combinatie van wonen en werken. De werkfunctie is gericht op de begane grond, de woonfunctie op de verdieping. Hierdoor ontstaat een levendig straatbeeld. In het Mozaïek worden ook 15 woonwagenplaatsen gerealiseerd, verdeeld over twee locaties.

De start van de bouw van de eerste woningen is naar verwachting medio 2006 met een doorloop naar 2008. Naast woningbouw is er ook ruimte voor maatschappelijke voorzieningen. Deze voorzieningen zijn centraal in het Mozaïek gesitueerd, op de kruising van de as van Anklaar en de verlengde Laan van de Dierenriem. Op deze locatie zijn enkele basisscholen gepland, gecombineerd met nieuwe voorzieningen op het gebied van onder andere kinderopvang. Dit voorzieningencluster gaat een kristallisatiepunt voor Zuidbroek vormen, daarom wordt dit cluster Het Kristal genoemd. Kijk voor meer informatie over het kristal bij “Omgeving”.

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.