HomeNieuws

Nieuws

Park Zuidbroek geopend

Wethouder Nathan Stukker opende afgelopen zaterdag het Park Zuidbroek. Met een goedgemikt schot in de Citybox was de opening een feit.

“De gemeente is trots op het prachtige park dat samen met de toekomstige gebruikers gerealiseerd is,” aldus Nathan Stukker. “Het vormt een belangrijk onderdeel van Zevenhuizen en Zuidbroek, een fijne plek voor bewoners om van de natuur te genieten of lekker te bewegen.”

Over de aanleg van het park is intensief gepraat met de toekomstige gebruikers. Natuurorganisaties, de aanliggende scholen, wandelliefhebbers, wijkraadvrijwilligers, omwonenden, welzijnswerkers en vertegenwoordigers van de Tuinen van Zuidbroek, volkstuinen en stadsakkers waren hierbij betrokken. Lees meer: Park Zuidbroek geopend

Zuidbroek krijgt toch een echte supermarkt

De plannen zijn concreet: er komt een supermarkt in het Kristal. Als het vergunningentraject voorspoedig verloopt, zal Coop vanaf september beginnen met de inbouw van de supermarkt zodat nog voor de Kerst de deuren open kunnen.

Een complete winkel
De nieuwe Coop wordt een complete supermarkt met een rijk kruidenierswarenassortiment en een onderscheidend assortiment op het gebied van vers. Vanzelfsprekend vinden klanten in de winkel alle bekende A-merken, het Coop-huismerk en dagelijks vers brood. Een sapmachine, een uitgebreid assortiment bloemen en planten en een slijterij maken de supermarkt compleet.

Maatschappelijk verantwoord
Maatschappelijk verantwoord ondernemen krijgt een belangrijke plaats in het concept. Door de samenwerking met de Passerel zijn er in de winkel ook een aantal arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking. Lees meer: Zuidbroek krijgt toch een echte supermarkt

Succesvolle boomplantdag in Zuidbroek

Dankzij de zon en het enthousiasme van 60 leerlingen van de Diamant en Helicon zijn er 1000 bomen geplant in park Zuidbroek op boomplantdag 12 maart. Zo werd er de eerste hand gelegd aan het energiebos in Zuidbroek.

Duurzame Energie Apeldoorn (DeA) en de gemeente hebben een subsidie gekregen van het ministerie van Economische Zaken voor de aanplant hiervan. DeA plantte voor iedere klant een boom: 540 bomen in totaal. De takken worden om de drie tot zes jaar geoogst en versnipperd. Door verbranding in een grote lokale houtkachel levert deze biomassa zo lokale energie, bijvoorbeeld aan het warmtenet voor de woningen in Zuidbroek. Lees meer: Succesvolle boomplantdag in Zuidbroek

Boomfeestdag 2014: Apeldoorn kiest voor groene energie

Op woensdag 12 maart a.s. viert Apeldoorn de Boomfeestdag met de aanplant van een Energiebos in Zuidbroek.

Scholieren van basisschool de Diamant en leden van Duurzame Energie Apeldoorn planten onder leiding van leerlingen Bos- en Natuurbeheer van Helicon Opleidingen en IVN Apeldoorn ruim 1000 bomen en struiken die later energie gaan leveren.

Gemeente Apeldoorn en Duurzame Energie Apeldoorn (DeA) hebben samen een subsidie gekregen van het ministerie van Economische Zaken voor de aanplant hiervan. Tijdens de Boomfeestdag plant DeA voor iedere klant een boom aan, 540 bomen in totaal. De takken worden om de drie tot zes jaar geoogst en versnipperd. Door verbranding in een grote lokale houtkachel levert deze biomassa zo lokale energie, bijvoorbeeld aan het warmtenet voor de woningen in Zuidbroek.
Lees meer: Boomfeestdag 2014: Apeldoorn kiest voor groene energie

Er komt een gezondheidscentrum in het kristal

Voorzieningencentrum Het Kristal in Zuidbroek gaat uitgebreid worden binnen de bestaande bebouwing met een gezondheidscentrum. De opening hiervan staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar.

Hiervoor hebben Huisarts Zandvliet, praktijk fysiotherapie Zevenhuizen & Zuidbroek en La Vita Verloskundigen Praktijk een huurovereenkomst gesloten met woningcorporatie de Woonmensen, eigenaar van een groot deel van Het Kristal.

Lees meer: Er komt een gezondheidscentrum in het kristal

groen licht voor de Tuinen

Zorginstelling Siza neemt deel aan de Tuinen van Zuidbroek. Hierdoor kan na jaren het project daadwerkelijk van start. De tuinen van Zuidbroek bevinden zich aan de zuidelijke rand rand van park Zuidbroek. Als alles via planning loopt kunnen de tuinen volgende zomer open.
 
Door het besluit van Siza heeft de stichting Tuinen van Zuidbroek groen licht om de uitwerking van de plannen te starten. Die zijn ontwikkeld door de vorig jaar overleden Eelke Bos.
 
Siza laat dertig voltijdse werkplekken in het project bezetten door cliënten van de zorggroep. Ook 's Heerenloo werkt mee, met acht werkplekken en een buitenschoolse opvang.
Lees meer: groen licht voor de Tuinen

Nieuwe routes naar Zuidbroek

Een klankbordgroep uit Zevenhuizen en Zuidbroek denkt aan vier eenrichtingswegen tussen beide wijkdelen. Die variant krijgt meer steun dan het volledig afsluiten van de huidige twee verbindingswegen Calypsostraat en Operettestraat.Dat bleek dinsdag in een bomvolle en af en toe emotionele zaal in voorzieningencentrum Het Kristal.
De klankbordgroep van dertig inwoners ontstond na de impasse van vijf maanden geleden in de verkeersontsluiting van Zuidbroek. Toen verbood de rechter een proef met de afsluiting van de Laan van de Dierenriem in een zaak die was aangespannen door de ondernemers van bedrijventerrein Apeldoorn-Noord.

Het volledige artikel is te lezen op de website van de Stentor

"Nieuwe" kerstmarkt in het Kristal

Dit jaar is er weer een editie van de kerstmarkt, in het Kristal te Apeldoorn. Waarom dan ‘nieuw’? Dit jaar is de opzet compleet anders! Was vorig jaar de kerstmarkt nog geheel binnen in Het Kristal nu treedt de kerstmarkt naar buiten en is de succesvolle kerstmarkt uitgebreid naar 3 dagen!

De openingstijden zijn:
Vrijdag 13 december 15:00 - 21:00 uur
Zaterdag 14 december 15:00 - 22:00 uur
Zondag 15 december 11:00 - 16:00 uur

Het wordt een bruisende kerstmarkt waar nog veel meer te doen is dan vorig jaar. Hi-light is de schaatsbaan worden die dit jaar voor het eerst geplaatst wordt. Naast een gevarieerd aanbod aan deelnemers bieden wij de bezoekers o.a. een levende kerststal, diverse leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud en natuurlijk allerlei passende hapjes en drankjes. Voor actuele informatie omtrent deelnemers en programma kunt u binnenkort terecht op facebook.
Lees meer: "Nieuwe" kerstmarkt in het Kristal

Extra informatieavond De Vliegenier

Tijdens de open dag van 4 oktober jongstleden was de belangstelling dermate groot dat wij besloten hebben een extra informatieavond te organiseren voor geinteresseerde ouders. Wilt u meer horen over wat wij u en uw kind kunnen bieden? U bent van harte welkom op donderdag 31 oktober voor een informatieavond! Onderwijsdirecteur Tom van den Bosch vertelt u graag wat u en uw kind van ons mogen verwachten!

Onderwijs anno nu?
Dalton Sterrenschool De Vliegenier is de moderne basisschool in Zuidbroek. Binnen ons concept van onderwijs en kinderopvang is veel ruimte voor een flexibel rooster, zelfstandigheid en maatwerk voor ieder kind. Een volwaardige sterrenschool geeft inhoud aan het 5-sterrenconcept. Het continurooster en de flexibiliteit in opvang en vakanties is de bekendste ster van een Sterrenschool. Onze ervaring leert echter dat de andere vier sterren voor ouders van minstens zo groot belang zijn: leren én opvang verzorgd door één team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers, de nadruk op rekenen, taal en lezen, maatwerk voor ieder kind en binding met de buurt. Lees meer: Extra informatieavond De Vliegenier

Hof van Zuidbroek

Een nieuw woningbouw project in nieuwbouwwijk Zuidbroek van ontwikkelaar Roosdom Tijhuis.

Hof van Zuidbroek komt eraan! Zaterdag 5 oktober kunt u zich laten informeren van 11.00 tot 13.00 uur bij het informatiecentrum Zuidbroek, Oranjetipje 19, te Apeldoorn.

Tevens zal dan de voorinschrijving van dit nieuwste plan in Apeldoorn Zuidbroek van start gaan! Alle voorinschrijvers krijgen voorrang bij de start verkoop welke binnenkort ingepland zal worden.
Meer informatie: www.nieuwbouwcentrumapeldoorn.nl of www.roosdomtijhuis.nl

Startverkoop woningen Nikkels

Op zaterdag 31 augustus start Nikkels met de verkoop van 28 woningen in Het Rooster vanaf €169.500 v.o.n.

Deze woningen worden aangeboden inclusief keuken en badkamer. Beide zijn te bezichtigen in het informatiecentrum.
U bent van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Informatiecentrum Zuidbroek, Oranjetipje 19 te Apeldoorn. Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Informatiecentrum.
Voor meer informatie kunt u de komende 3 weken terecht bij de makelaars van Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.

Oplevering woningen De Hoftuin

Op 16 juli heeft ontwikkelaar Roosdom Tijhuis de bewoners van een koopwoning aan de Vliegenzwam de sleutel overhandigd.

In de 2e fase van project De Hoftuin zijn nog een aantal woningen te koop. Bent u geïnteresseerd laat u dan eens goed informeren bij de makelaars van Nieuwbouwcentrum Apeldoorn.
Of kijk eens op de website van de ontwikkelaar.

(Bron: Zuidbroek.info)

Pagina 1 van 4

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.