HomeNieuwsMaak van je tuin een klimaattuin

Maak van je tuin een klimaattuin  

Gemeente Apeldoorn nodigt bewoners van Zuidbroek uit om deel te nemen aan de gratis workshop ‘Maak van je tuin een klimaattuin!’. De workshop is op donderdag 14 mei van 19.30 tot 21.00 uur in het informatiecentrum in Zuidbroek. Tijdens de workshop krijgen de deelnemers tips om hun tuin klimaatvriendelijker te maken.  

De workshop wordt gehouden door een landschapsarchitect en ontwerpers van de van de gemeente Apeldoorn. Na een korte inleiding gaan de deelnemers uiteen in drie groepen en ontwerpen een tuin die past bij hun belevingswereld en leefstijl. Met de door henzelf ontworpen voorbeeldtuin kunnen bewoners aan de slag om hun tuin klimaatvriendelijker te maken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: optimale benutting van regenwater, beplanting die gunstig is voor de natuur en het gebruik van duurzame materialen.

De gemeente Apeldoorn organiseert deze cursus in samenwerking met het Klimaatverbond en MWH-Global. De cursus is een van de pilots behorende bij het project ‘Bewoners aan de Bak’, dat met het landelijke subsidieprogramma ‘Leven met water’ tot stand is gekomen. ‘Bewoners aan de Bak’ heeft tot doel bewoners meer te betrekken bij projecten met water. Klik hier voor de uitnodiging
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.