HomeNieuwsZomerexcursies in park Zuidbroek

Zomerexcursies in park Zuidbroek

Op 22 juli, 5 augustus en 19 augustus verzorgt de gemeente Apeldoorn samen met het IVN gratis excursies in park Zuidbroek. De excursie bestaat uit twee delen. Eerst wordt een korte presentatie gegeven over de wijk Zuidbroek waar thema’s als energie, water, landschap en groen een belangrijke rol spelen.

Daarna gaan de deelnemers met een natuurgids op pad om de ontwikkelingen in het park te bekijken en te beleven. Belangstellenden kunnen zich via www.ivn.nl/apeldoorn aanmelden. Aan de excursie kunnen maximaal 25 deelnemers per keer meedoen. De excursie duurt van 19.30 tot 21.00 uur. 

Behoud en versterking van het groene karakter van Apeldoorn staan hoog in het vaandel van de gemeente Apeldoorn. De groene wig die de woon- en werklocatie Zuidbroek verbindt met het Weteringse broek en de recreatieve voorziening met prachtige natuur en water zijn daar een goed voorbeeld van. Zuidbroek is naast het resultaat van groene ook het resultaat van duurzame voornemens van de gemeente Apeldoorn en diverse partijen. Alle woningen in de wijk worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Tijdens de excursies is er aandacht voor al deze aspecten waarbij de deelnemers met eigen ogen het groene aspect aanschouwen.  

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.