HomeNieuwsGa mee op zomerexcursie in park Zuidbroek

Ga mee op zomerexcursie in park Zuidbroek

Op 19 augustus is de laatste zomerexcursie in het park Zuidbroek. Van 19.30 tot 21.00 uur verzorgt de gemeente Apeldoorn samen met het IVN een gratis excursie in het park. Om 19.30 uur geeft ecoloog Gert Jan Blankena van de gemeente een presentatie, daarna is de excursie in het park. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich via www.ivn.nl/apeldoorn aanmelden.

De excursie bestaat uit twee delen. Eerst is er een korte presentatie over de wijk Zuidbroek waar thema’s zoals energie, water, landschap en groen een belangrijke rol spelen. Daarna gaan de deelnemers met een natuurgids op pad om de ontwikkelingen in het park te bekijken en te beleven.

Behoud en versterking van het groene karakter van Apeldoorn staan hoog in het vaandel van de gemeente Apeldoorn. De groene wig is daar een goed voorbeeld van. Deze verbindt de woon- en werklocatie Zuidbroek met het Weteringse broek en is tevens een recreatieve voorziening met prachtige natuur en water. Zuidbroek is het resultaat van groene en duurzame voornemens van de gemeente Apeldoorn met diverse partijen. Alle woningen in de wijk worden energiezuinig en duurzaam gebouwd. Tijdens de excursies is er volop aandacht voor deze bijzondere combinatie van wonen, werken en recreëren. 

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.