HomeNieuwsCrossen aan banden gelegd

Crossen aan banden gelegd

Naar aanleiding van klachten over het crossgedrag op het bedrijventerrein Apeldoorn Noord aan de Laan van Zuidbroek gaat de politie extra controleren. In eerste instantie wordt waarschuwend opgetreden, daarna worden overtreders bekeurd.

Gebleken is dat het braakliggende terrein gelegen naast de vijver op het nieuwe in aanbouw zijnde bedrijvenpark Apeldoorn Noord vooral op zondag veel crossers aantrekt. Het gaat hierbij dan niet alleen om crossmotoren maar ook om quads. 

Tot op heden werd dit door de geringe bebouwing  in de buurt door de vingers gezien. Nu de bewoning van Zuidbroek oprukt, komen er steeds meer klachten. Ook komen er steeds meer kijkers naar het crossen kijken en bij een ongeluk zouden ook zij gewond kunnen raken. 

Besloten is om de komende periode bij deze crossbaan te gaan controleren en te inventariseren om hoeveel crossers het daadwerkelijk gaat. De crossers worden aangesproken en op de klachten en de risico’s gewezen. Ze worden in deze periode in principe zonder bekeuring weggestuurd. 

Na de periode van waarschuwen, indien noodzakelijk, zal repressief worden opgetreden samen met de afdeling Thor van de gemeente en de medewerkers van het Team Verkeershandhaving van de regiopolitie. 
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.