HomeNieuwsVirtueel Apeldoorn opnieuw genomineerd voor European eGovernment Awards

Virtueel Apeldoorn opnieuw genomineerd voor European eGovernment Awards

Virtueel Apeldoorn opnieuw genomineerd voor European eGovernment Awards 

 


Bron Gemeente Apeldoorn 

De virtuele wereld van de gemeente Apeldoorn is genomineerd voor de European eGovernment Awards, een prijs van de Europese Unie voor vernieuwende ideeën op het gebied van dienstverlening via internet. De gemeente Apeldoorn werkt bij dit project nauw samen met de gemeenten Helmond en Tilburg en Cebra, het bedrijf dat de software heeft ontwikkeld. 

 


Bron Gemeente Apeldoorn

Het is niet voor het eerst dat de drie samenwerkende steden zijn voorgedragen voor de eGovernment Awards. In 2007 werden zij al genomineerd in de categorie 'Transparantie en Participatie'. Dit jaar is de virtuele wereld genomineerd in de categorie 'eGovernment empowering citizens'. De nominatie is gebaseerd op de doorontwikkeling, samenwerking en standaardisering van de virtuele steden en de resultaten die daarmee geboekt zijn. 
 Totaal 259 voorstellen zijn beoordeeld door drie onafhankelijke experts. Belangrijke criteria daarbij waren de mate waarin de politieke doelstellingen van de EU op het gebied van elektronische dienstverlening werden gedemonstreerd en ondersteund. In totaal zijn 52 finalisten uit vrijwel alle landen binnen de EU genomineerd. Er zijn vier categorieën. 

Van 18 tot en met 20 november is de finale in Malmö. Daar presenteren de finalisten hun project tijdens de 5th European Union Ministerial Conference 2009 en wordt ook de prijswinnaar bekend gemaakt.

De gemeente Apeldoorn maakt al geruime tijd gebruik van een virtuele wereld om de inwoners te betrekken bij belangrijke ruimtelijke ontwikkelingsprojecten in de stad. In de eerste fase ging het alleen om het project Kanaalzone, later werd dit uitgebreid met onder meer de projecten Groot Zonnehoeve en Zuidbroek. Bezoekers kunnen met hun computer via www.virtueelapeldoorn.nl (met een kleine plugin) eenvoudig toegang krijgen tot Virtueel Apeldoorn. Daar krijgen zij met 3D-beelden een realistisch beeld van hoe toekomstige projecten vorm krijgen. 

Binnenkort wordt Virtueel Apeldoorn onder andere uitgebreid met de gebieden “Het Rooster” en het “Park Zuidbroek” van het project Zuidbroek. 

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.