HomeNieuwsAannemingsovereenkomst voor bouw Kristal getekend

Aannemingsovereenkomst voor bouw Kristal getekend

De gemeente Apeldoorn, de woonzorgcorporatie Woonmensen en Moes Holding BV uit Zwolle hebben woensdagmiddag 2 december de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het Kristal ondertekend. De bouw van het voorzieningencentrum in Zuidbroek gaat op woensdag 16 december van start. 

Wethouder Hans Wegman en directeur Peter Koburg van Woonmensen zetten de handtekening onder de aannemingsovereenkomst met Moes Holding BV (uit Zwolle). Ook ondertekenden zij de aannemingscontracten met Burgers Ergon Installatietechniek uit Apeldoorn en Kone Liften uit Den Haag. Gemeente Apeldoorn en woonzorgorganisatie de Woonmensen investeren gezamenlijk € 38,6 miljoen voor de bouw van het Kristal. Eind 2011 moet het centrale voorzieningencluster in het hart van Zuidbroek opgeleverd worden.

Het Kristal komt in het hart van Zuidbroek te staan, op de hoek van de Laan van de Charleston en de Distelvlinderlaan. Het complex beslaat een oppervlakte van 200 bij 200 meter. Blikvangers zijn de vier woontorens. De hoogste is 12 verdiepingen, de anderen zijn 9, 8 en 6 verdiepingen. Het Kristal herbergt naast wonen vele functies, zoals basisonderwijs, speciaal onderwijs, kinderopvang, zorg en biedt volop ruimte voor ontmoeting. Ook is er een kleinschalige buurtsuper voorzien, een grand café en een wijkcentrum. Bovendien komen er speciale servicewoningen van de Woonmensen en een groot aantal zorgvoorzieningen voor jong en oud. Architect van het Kristal is Frits van Dongen van de Architecten CIE uit Amsterdam.

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.