HomeNieuwsEerste paal voor het Kristal

Eerste paal voor het Kristal

Op woensdag 16 december gaat de eerste paal de grond in voor de multifunctionele accommodatie ‘het Kristal’ in het hart van Zuidbroek. En dat betekent groot feest op de bouwplaats voor de betrokken organisaties, omwonenden en toekomstige gebruikers.

Twee weken na het ondertekenen van de aannemingsovereenkomst met onder andere MOES Holding BV, is aan wethouder Hans Wegman en directeur Peter Koburg van de Woonmensen de eer het startsein te geven voor de bouw van dit bijzondere gebouw. De gemeente Apeldoorn en woonzorgorganisatie de Woonmensen investeren gezamenlijk € 38,6 miljoen. Eind 2011 moet het centrale voorzieningencluster in het hart van Zuidbroek opgeleverd worden.

Het Kristal is een wijkgericht centrum en herbergt veel verschillende functies, zoals basisonderwijs, speciaal onderwijs, kinderopvang, zorg en wonen. Bovendien biedt het centrum volop ruimte voor ontmoeting. Er komt een buurtsuper, een grand café en een dorpsplein met wijkcentrum, waar tal van activiteiten georganiseerd kunnen worden. Met het Kristal is Zuidbroek een levendig middelpunt rijker.

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.