HomeNieuwsOBAN en gemeente organiseren kunstwedstrijd in Zuidbroek

OBAN en gemeente organiseren kunstwedstrijd in Zuidbroek

Ondernemersvereniging Bedrijventerrein Apeldoorn-Noord (OBAN) en de gemeente Apeldoorn gaan met een kunsttoepassing in de openbare ruimte de overgang tussen werken en wonen in Zuidbroek markeren. OBAN en de gemeente organiseren daarom samen een wedstrijd voor Apeldoornse beeldende kunstenaars.

OBAN stelt het budget voor de realisatie van het kunstwerk beschikbaar. De gemeente Apeldoorn zorgt voor advies en ondersteuning, waaronder de organisatie van de wedstrijd. De samenwerking is de uitkomst van gesprekken tussen wethouder Fokko Spoelstra en de OBAN in 2009. Pier Pennings van Art & Policy is door de gemeente gevraagd om de kunstwedstrijd te organiseren.

Eind april worden professionele Apeldoornse kunstenaars door Pier Pennings benaderd via lokale kunstorganisaties als de Stichting Ateliers en het Centrum Beeldende Kunst Apeldoorn. De selectie zal bestaan uit drie rondes: een algemene selectieronde, een schetsronde en een eindronde met drie finalisten. In de laatste ronde kiest OBAN uit de drie finalisten de winnaar.

Rijke traditie
De OBAN en de gemeente Apeldoorn zijn trots op hun samenwerking. De gemeente Apeldoorn heeft een rijke traditie als het gaat om kunst in de openbare ruimte. De OBAN geeft om kwaliteit van de openbare ruimte van haar bedrijventerrein. Dankzij deze samenwerking komt er een nieuw kunstwerk van Apeldoorns talent in Apeldoorn bij. Het winnende kunstwerk in Zuidbroek krijgt zijn plek als het geplande gebied rondom de Laan van de Leeuw wordt ontwikkeld.

 

Website ontwerp door 4U Online Media B.V.