HomeNieuwsLichtkunst siert nieuwe wijk ‘t Podium

Lichtkunst siert nieuwe wijk ‘t Podium

Zaterdag 12 juni om 12.00 uur wijdt wethouder Kunst en Cultuur, Olaf Prinsen, een kunstwerk in bij ‘t Podium aan de Normastraat in Zevenhuizen. Dit gebeurt tijdens Familiedag ’t Podium. Ons Huis organiseert deze dag om Apeldoorners bekend te maken met de koopwoningen die hier worden gebouwd. Het kunstwerk bestaat uit lichtbakken met oude logo’s van typisch Apeldoornse bedrijven.
 
Van Talens tot Fapona
Kunstenares Hester Oerlemans heeft in opdracht van de gemeente Apeldoorn een kunstwerk gemaakt binnen het thema Verdwijnen en verschijnen. Dit kunstthema geldt voor deze buurt waar de hoogbouwflats vrijwel allemaal zijn gesloopt om plaats te maken voor laagbouw. Haar kunstwerk Dag en Nacht bestaat uit 40 lichtbakken met bewerkte oude logo’s en briefhoofden van typisch Apeldoornse bedrijven. De eerste rijen woningen zijn nu klaar en de eerste twaalf lichtbakken zijn opgehangen. Veel Apeldoorners zullen de namen kennen. Enkele voorbeelden zijn: foto Van Twisk, brandkastenfabriek de Haas, Fapona (fabriek voor poetsdoeken), Gasfabriek, fietsfabrikant Juncker en Talens.
 
Familiedag
Familiedag ’t Podium biedt belangstellenden de kans de modelwoningen te bekijken terwijl de kinderen spelen. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn er op de bouwplaats aan de Normastraat activiteiten voor kinderen onder leiding van Sport Totaal. Bezoekers kunnen een ballonvaart voor twee personen winnen door bij aankomst om 11.00 uur mee te doen aan een prijsvraag. De prijsvraag luidt welke drie typen koopwoningen Ons Huis bouwt in ’t Podium. Om 12.00 uur maakt wethouder Olaf Prinsen de winnaar bekend.
 
Zevenhuizen krijgt kleur
De gemeente Apeldoorn werkt al jaren samen met Ons Huis, andere corporaties, private partijen en bewoners en ondernemers om Zevenhuizen te vernieuwen en te versterken. Naast de ontwikkeling bij ’t Podium start volgend jaar ook het uitbreiden en vernieuwen van het naastgelegen winkelcentrum Anklaar. Dit zal zich ontwikkelen tot een stadsdeelhart voor heel noordoost Apeldoorn met veel winkels en andere voorzieningen, van huisarts tot bibliotheek.
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.