HomeNieuwsVier schetsen voor kunstwerk Zuibroek

Vier schetsen voor kunstwerk Zuibroek

Vier schetsen voor kunstwerk Zuibroek Vier Apeldoornse kunstenaars zijn door een vakjury gekozen om een schetsontwerp te maken voor een nieuw openbaar kunstwerk in Zuidbroek. Veertien kunstenaars uit Apeldoorn deden mee aan deze kunstwedstrijd.

De jury koos uit alle inzendingen de voorstellen van kunstenaars Eloi Koster, Jesse van Lienen, Ferry Staverman en Birgit Stigter. Zij werken nu elk hun ideeën uit in een schetsontwerp. Het kunstobject is bedoeld om de overgang tussen wonen en werken in Zuidbroek te markeren. Op 18 augustus kiest de Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn-Noord (OBAN) op advies van de vakjury uit de vier schetsontwerpen het winnende voorstel. Vanaf vrijdag 27 augustus is het creatieve werk van diverse kunstenaars te zien in het stadhuis. Wethouder Fokko Spoelstra presenteert in het stadhuis op die dag het winnende ontwerp.

De realisatie van het definitieve ontwerp vindt plaats zodra het tweede deel van het bedrijvenpark Noord wordt aangelegd. In de vakjury zitten stedenbouwkundige Berno Strootman, beeldend kunstenaar Gijs Assman en kunstenaar/kunstadviseur Taco Meeuwsen. De OBAN en de gemeente Apeldoorn organiseren de wedstrijd voor de kunstenaars. OBAN stelt het budget voor de realisatie van het kunstwerk beschikbaar. De gemeente Apeldoorn zorgt voor advies en ondersteuning. De samenwerking tussen beide partijen is de uitkomst van gesprekken tussen wethouder Spoelstra en de OBAN in 2009. Pier Pennings van Art & Policy heeft in opdracht van de gemeente de kunstwedstrijd georganiseerd.

Pennings heeft eind april professionele Apeldoornse kunstenaars benaderd via lokale kunstorganisaties als de Stichting Ateliers en het Centrum Beeldende Kunst Apeldoorn om aan de kunstwedstrijd mee te doen.
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.