HomeNieuwsWinkel in Het Kristal

Winkel in Het Kristal

De ruimte is er voor. Met de bouw van het multifunctionele gebouw Het Kristal in de nieuwe woonwijk Zuidbroek is direct rekening gehouden met een winkel.

Helaas waren er volgens de plannen te weinig vierkante meters beschikbaar waardoor geen van de supermarktketens de kans greep. Hopelijk gaat het nu wel gebeuren. Burgemeester en wethouders hebben gezegd dat de winkel van 350 m2 nu tot 675 m2 groot mag zijn en dat biedt nieuwe kansen. Stichting De Passerel heeft een eetgelegenheid in het Kristal (de Briljant) en wil kijken of ze een supermarkt kunnen runnen waar ook mensen komen werken die extra begeleiding nodig hebben. De Passerel gaat op zoek naar een supermarkt die de samenwerking wil aangaan.

Wethouder Nathan Stukker: “Winkelcentrum Anklaar blijft de belangrijkste winkelvoorziening voor Zuidbroek en Zevenhuizen samen. Het is altijd de bedoeling geweest dat de bewoners van Zuidbroek voor de alledaagse spullen terecht konden in een ‘buurtsuper’. Die is een stuk dichterbij gekomen! Mooi is dat het supermarkt wordt met een maatschappelijke meerwaarde.”
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.