HomeNieuwsExtra informatieavond De Vliegenier

Extra informatieavond De Vliegenier

Tijdens de open dag van 4 oktober jongstleden was de belangstelling dermate groot dat wij besloten hebben een extra informatieavond te organiseren voor geinteresseerde ouders. Wilt u meer horen over wat wij u en uw kind kunnen bieden? U bent van harte welkom op donderdag 31 oktober voor een informatieavond! Onderwijsdirecteur Tom van den Bosch vertelt u graag wat u en uw kind van ons mogen verwachten!

Onderwijs anno nu?
Dalton Sterrenschool De Vliegenier is de moderne basisschool in Zuidbroek. Binnen ons concept van onderwijs en kinderopvang is veel ruimte voor een flexibel rooster, zelfstandigheid en maatwerk voor ieder kind. Een volwaardige sterrenschool geeft inhoud aan het 5-sterrenconcept. Het continurooster en de flexibiliteit in opvang en vakanties is de bekendste ster van een Sterrenschool. Onze ervaring leert echter dat de andere vier sterren voor ouders van minstens zo groot belang zijn: leren én opvang verzorgd door één team van leerkrachten en pedagogisch medewerkers, de nadruk op rekenen, taal en lezen, maatwerk voor ieder kind en binding met de buurt. Lezen, rekenen en taal staan dus voorop bij onze school. Een goede basis is immers belangrijk. De leerkracht leert de kinderen daarnaast plannen, zelfstandig werken, samenwerken en het eigen werk te beoordelen. Allemaal vaardigheden waarmee uw kind later de vleugels uit kan slaan.

Kinderopvang en onderwijs vormen één team
De Sterrenschool vormt één team samen met de mensen van Kinderopvang De Toermalijn.  Dit unieke gegeven zorgt dat kinderen drempelloos van de ene in de andere ontwikkelingsfase kunnen stappen. Kinderen vanaf 2 jaar ontmoeten de oudere kinderen al vanaf hun eerste dag op vanzelfsprekende en speelse wijze. Ze komen elkaar al tegen op de patio, waar de peuters begeleid buiten spelen en kleuters ‘spelen in de patio’ dagelijks zelf als activiteit kunnen kiezen. Daarnaast organiseren onderwijs en peuteropvang ook een onderwijskundige ontmoeting. Peuters van de Toermalijn die straks naar De Vliegenier gaan, bezoeken wekelijks basisgroep 1, om er te komen spelen en alvast kennis te maken met de ‘grote’ kinderen en het onderbouwteam.

Aanmelden voor de informatieavond
De extra informatieavond van De Vliegenier vindt plaats in de school in het Kristal aan de Laan van de Charleston 75 in Zuidbroek, Apeldoorn. De avond start om 20.00 uur (inloop vanaf 19,45 uur). Belangstellenden kunnen zich middels het aanmeldingsformulier opgeven voor de avond. Telefonisch aanmelden kan ook: 055 366 00 12.
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.