HomeNieuwsPark Zuidbroek geopend

Park Zuidbroek geopend

Wethouder Nathan Stukker opende afgelopen zaterdag het Park Zuidbroek. Met een goedgemikt schot in de Citybox was de opening een feit.

“De gemeente is trots op het prachtige park dat samen met de toekomstige gebruikers gerealiseerd is,” aldus Nathan Stukker. “Het vormt een belangrijk onderdeel van Zevenhuizen en Zuidbroek, een fijne plek voor bewoners om van de natuur te genieten of lekker te bewegen.”

Over de aanleg van het park is intensief gepraat met de toekomstige gebruikers. Natuurorganisaties, de aanliggende scholen, wandelliefhebbers, wijkraadvrijwilligers, omwonenden, welzijnswerkers en vertegenwoordigers van de Tuinen van Zuidbroek, volkstuinen en stadsakkers waren hierbij betrokken. Zij hebben de afgelopen jaren geadviseerd bij de plannen en ook fysieke bijdragen geleverd bij het onderhouden van een aantal velden. Dit heeft geleid tot een constructieve betrokkenheid. Dat maakt het park tot het park waar de filosofie van de ‘andere overheid’ een grote rol heeft gespeeld.

Het park is 30 hectare groot en vormt de schakel tussen Zevenhuizen en Weteringsebroek (aan de andere kant van de A50). Het park stond vroeger bekend als de ‘Apeldoornse hooilanden’. Het was een nat en drassig gebied met een waterloop; op de hooilanden graasde vee. Er zijn in het park verschillende sferen aanwezig, zodat iedereen zijn eigen keuze kan maken. Het park is een mooie plek om te wandelen langs de brede waterloop met vistrappen en om een rondje te joggen, op één van de velden kan worden gesport en er komen diverse speelplekken. De aanleg van het park is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland.
Website ontwerp door 4U Online Media B.V.